Over Wilde dieren in Nederland

Een stokstaartje als afbeelding op deze website? Stokstaartjes komen toch niet voor in de natuur van Nederland?

Nee, dat klopt. Het stokstaartje zegt wel wat over de eigenaar van deze website. Geef het stokstaartje een laptop en de gelijkenis is groot

Wie zit er achter Wilde dieren in Nederland?

Willeke van den Heuvel. Bouwjaar 1969, getrouwd, moeder van 2 kinderen, adviseur dierenwelzijn/dieren in de openbare ruimte, online marketing & communicatie specialist, schrijver, ondernemer, projectmanager en vrijwilliger verschillende dierenorganisaties.

Ik heb met deze website enkele van mijn liefdes samengebracht:

  Willeke van den Heuvel

  Mijn liefde voor dieren. Ontstaan door mijn vader die er al van hield om tijdens weekenden en vakanties de natuur in te trekken. Als echte stadsmeid (geboren in Den Haag) vond ik het heerlijk om buiten te zijn, op blote voeten door het gras te lopen en dieren te ‘ontmoeten’. We vonden ook heel vaak zielige diertjes die we dan mee naar huis namen om op te lappen. Niet altijd even succesvol overigens, want wat wisten we 45-50 jaar geleden nou van die dieren uit het wild? Ooit wilde ik dierenarts worden.

  Mijn liefde voor kennis. Ik heb altijd al een hele brede kennis gehad. Ik wil over heel veel verschillende dingen wat leren, waarbij ik vooral de breedte in gaat en niet de diepte. Met die kennis wil ik anderen weer helpen, want er zit wel een ‘juf’ in me die het heerlijk vindt om kennis en kunde over te dragen. Ik zal nooit een specialist ergens in worden maar een generalist blijven, dat past beter bij mij.

  Mijn liefde voor (online) communicatie en schrijven. Ik wil de kennis en kunde graag delen en één van mijn favoriete media is online communicatie: websites, nieuwsbrieven en social media. Daarom ook die laptop, ik ben er nog net niet mee vergroeid. Mijn manier van ontspannen: laptop op schoot op de bank (in de winter onder een dekentje) en mooie dingen maken. Een website bouwen bijvoorbeeld, ik heb er jaren een prima draaiend bedrijf in gehad. Schrijven doe ik ook: een boek, heel veel blogs maar net zo makkelijk schrijf ik beleidsvoorstellen en strategische visies. 

  Mijn liefde voor de wildopvang. Ik heb van september 2019 tm december 2022 als vrijwilliger voor Wildopvang Zuid-Holland gewerkt. Als dierverzorger en als bestuursvoorzitter. Ook daar combineerde ik al die liefdes.

  Op het moment ben ik als freelancer werkzaam als adviseur dierenwelzijn/dieren in de openbare ruimte voor gemeentes en bedrijven die dier-gerelateerd zijn. 

  De informatie over de dieren komt uit heel veel verschillende boeken en websites gecombineerd wat ik heb geleerd van het werken in de opvang.  Het is naar beste eer en geweten tot stand gekomen, door informatie te vergelijken, proberen te valideren en te verzamelen van betrouwbare bronnen.

  Waarom dat stokstaartje? Ik hou ervan om de omgeving van waar ik me bevind in de gaten te houden, dit keer dus de omgeving ‘wilde dieren in Nederland’, om te kijken hoe ik anderen met die informatie kan helpen. Ik sta dus op wacht, hou mijn omgeving in de gaten, maar kan ook vre-se-lijk genieten van lekker leunen en zitten kijken naar hoe anderen werken.

  Wat wil ik met WIDN?

  Ik hoop dat we als inwoners van ons mooie land de natuur een handje kunnen helpen. We nemen zoveel ruimte in en daarmee wordt het beschikbare groen en blauw (water) van de dieren steeds beperkter.

  Laten we met zijn allen proberen voor de dieren te zorgen die in de problemen zijn gekomen. Maar wel op een verantwoorde manier (lees: niet zelf thuis dieren uit het wild opknappen of houden).

  Contactformulier

  Contact

  Vragen, tips of meewerken aan deze website? Wees welkom!

  Een dier in nood? Bel de dierenambulance.