Over WDIN

Over Wilde dieren in Nederland

Een stokstaartje als afbeelding op deze website? Stokstaartjes komen toch niet voor in de natuur van Nederland?

Nee, dat klopt. Het stokstaartje zegt wel wat over de eigenaar van deze website. Geef het stokstaartje een laptop en de gelijkenis is groot 

Wie zit er achter Wilde dieren in Nederland?

Willeke van den Heuvel. Bouwjaar 1969, getrouwd, moeder van 2 kinderen, online marketing & communicatie specialist, ondernemer, projectmanager en vrijwilliger bij Wildopvang Zuid-Holland.

Ik heb met deze website enkele van mijn liefdes samengebracht:

  1. Mijn liefde voor dieren. Ontstaan door mijn vader die er al van hield om tijdens weekenden en vakanties de natuur in te trekken. Als echte stadsmeid (geboren in Den Haag) vond ik het heerlijk om buiten te zijn, op blote voeten door het gras te lopen en dieren te ‘ontmoeten’. We vonden ook heel vaak zielige diertjes die we dan mee naar huis namen om op te lappen. Niet altijd even succesvol overigens, want wat wisten we 45-50 jaar geleden nou van die dieren uit het wild? Ooit wilde ik dierenarts worden.
  2. Mijn liefde voor kennis. Ik heb altijd al een hele brede kennis gehad. Ik wil over heel veel verschillende dingen wat leren, waarbij ik vooral de breedte in gaat en niet de diepte. Met die kennis wil ik anderen weer helpen, want er zit wel een ‘juf’ in mij die het heerlijk vindt om kennis en kunde over te dragen. Ik zal nooit een specialist ergens in worden maar een generalist blijven, dat past beter bij mij.
  3. Mijn liefde voor (online) communicatie. Ik wil de kennis en kunde graag delen en één van mijn favoriete media is online communicatie: websites, nieuwsbrieven en social media. Daarom ook die laptop, ik ben er nog net niet mee vergroeid. Mijn manier van ontspannen: laptop op schoot op de bank (in de winter onder een dekentje) en mooie dingen maken. Een website bouwen bijvoorbeeld, ik heb er jaren een prima draaiend bedrijf in gehad.
  4. Mijn liefde voor de wildopvang. Ik heb van september 2019 tm december 2022 als vrijwilliger voor Wildopvang Zuid-Holland gewerkt. Als dierverzorger en in het bestuur. Ook daar combineerde ik al die liefdes.

De informatie over de dieren komt uit heel veel verschillende boeken en websites gecombineerd wat ik heb geleerd van het werken in de opvang.  Het is naar beste eer en geweten tot stand gekomen, door informatie te vergelijken, proberen te valideren en te verzamelen van betrouwbare bronnen.

Waarom dat stokstaartje? Ik hou ervan om de omgeving van waar ik mij bevind in de gaten te houden, dit keer dus de omgeving ‘wilde dieren in Nederland’, om te kijken hoe ik anderen met die informatie kan helpen. Ik sta dus op wacht, hou mijn omgeving in de gaten, maar kan ook vre-se-lijk genieten van lekker leunen en zitten kijken naar hoe anderen werken.